Van der Valk Hotel Wolvega

Volledige invulling wensenpakket van der Valk!

Gebruikersvriendelijk, waterdicht, naadloze koppeling met hotelsoftware (iDPMS) en Exact software, stabiel, eenvoudig te onderhouden, 24/7 support; het wensenlijstje van manager Marcel Grit was niet kinderachtig. unTill leverde de oplossing... 

In een van de noordelijkste provincies van Nederland ligt het **** Van der Valk Hotel Wolvega. Strategisch gelegen aan de A32 is het hotel een ideale bestemming voor zowel de zakelijke als de individuele gast. Iedereen voelt zich er thuis en dat is precies waar de hotelketen voor staat. Van der Valk Hotel Wolvega beschikt over 105 luxe hotelkamers, een mooi à la carte restaurant, een gezellige hotelbar met lounge en brasserie en een modern zalencentrum. Het concern schakelde unTill in om te zorgen voor een op maat gemaakte oplossing voor deze multifunctionele horecagelegenheid.

Marcel Grit, manager van de vestiging in Wolvega, is al jaren een zeer tevreden gebruiker van het systeem van unTill. Hij is ook de 1e lijn wat betreft support en advies voor de kassasystemen van unTill in de van der Valk hotels in het Drentse Spier, in Emmeloord, Purmerend en in Haarlem. Grit raakte bekend met unTill toen hij manager was van de van der Valk vestiging in Spier. Naar aanleiding van een inspirerend gesprek met Arjan Mul, adviseur van Stroke! horeca automatisering en importeur van unTill Nederland, startten de designers van unTill met het maken van een speciaal voor dit concern ontworpen kassasysteem.

Koppeling boekhoudprogramma
Een van de voornaamste eisen was dat het absoluut gebruikersvriendelijk moest zijn voor iedereen die er mee zou gaan werken en dat er een waterdicht systeem zou komen waarbij fraude niet meer mogelijk is. Ook de afdeling boekhouding werd in de ontwikkeling betrokken, waarbij ideeën en input werden uitgewisseld met unTill België. Er werd een koppeling met Exact gemaakt waardoor het handmatig invoeren van de administratie tot het verleden behoorde. Dit leverde niet alleen een buitengewoon overzichtelijke boekhouding op, maar bespaarde ook nog eens zeeën van tijd en daardoor geld.

Hotelkoppeling
Gaandeweg werd het pakket uitgebreid met een koppeling met Hotelconcepts IDPMS, waarbij het systeem in twee richtingen communiceert. Er kan een kredietcontrole gedaan worden op kamernummer en tegenwoordig zelfs op folionummer, maar de gast kan ook afrekenen met zijn kamersleutel die hiervoor door een meegeleverde kaartlezer wordt gehaald. Genuttigde consumpties en diners worden direct bijgeschreven op de hotelkamerrekening.

Cluster netwerk
Marcel Grit verteld dat de medewerkers niet meer zonder het systeem kunnen. Dat blijkt wel uit het feit dat er lichte paniek uitbreekt in geval van stroomstoring of als een kassa tijdelijk even niet functioneert. Gelukkig zorgt unTill door middel van een cluster netwerk dat het bedrijf altijd door draait en dat er nooit gegevens verloren gaan, omdat alle kassa met elkaar communiceren en synchroniseren. Juist deze slimme oplossing maakt het systeem zo uniek en veilig. Gasten merken hier niets van en binnen enkele minuten kan de kassa weer up and running zijn met alle gegevens of je kunt de gegevens uitlezen op een andere kassa in het bedrijf.

Overzichtelijk touchscreens
De overzichtelijke touchscreens waarop een plattegrond met de tafelindeling van de restaurants wordt weergegeven noemt Grit tevens een pré. Bij grote evenementen of diners verandert vaak de indeling en worden tafels verplaatst. De plattegrond is in luttele seconden heel gemakkelijk zelf aan te passen. Een punt waar unTill mee scoort, want dit soort dingen gebeuren meestal niet tijdens kantooruren. Uiteraard levert unTill 24/7 support, maar het is natuurlijk veel makkelijker en sneller om het zelf te kunnen doen. Tijd is tenslotte geld.

 

LEES MEER REFERENTIES VAN UNTILL GEBRUIKERS

 


http://www.hotelwolvega.nl

http://www.stroke-horeca.nl/uploads/images/pagina/hotelvdvalk.jpg

Demo's

  • Bekijk hier demo’s van de
    diverse kassa oplossingen.

Downloads

  • Hier vind u brochures van
    verschillende producten.

Aanvragen