Strandhuis Wijk aan Zee

TERUGVERDIENTIJD OOK BIJ 21 PIEKDAGEN PER JAAR GEGARANDEERD

Xander Kleijne van het Strandhuis in Wijk aan Zee heeft minimaal 21 piekdagen in het seizoen waarbij alle zeilen worden bij gezet met vast personeel en oproepkrachten. De draadloze bestelterminals van unTill zijn onmisbaar.

HET STRANDHUIS IN WIJK AAN ZEE ZWEERT BIJ DRAADLOOS BESTELSYSTEEM UNTILL®
Prachtig zonnig weer, overvolle stranden en hectiek in het strandpaviljoen. Hoe snel kan er dan niet iets mis gaan in de bediening als de bestellingen handmatig worden opgenomen?

Met een draadloze bestelterminal behoort dit tot de verleden tijd. Sterker nog: de roulatie per tafel stijgt en daardoor de omzet. Pieken kunnen naadloos worden opgevangen en ‘vergeten aan te slaan' al dan niet bewust, is er al helemaal niet meer bij.

Het is dan ook niet zomaar een uitspraak uit de losse pols: investeren in het draadloos bestelsysteem van unTill® verdient zich in een recordtijd terug.

Ondernemer Xander de Kleine van strandpaviljoen Het Strandhuis uit Wijk aan Zee stelt dat in het eerste jaar een omzetverhoging tot 35% is gerealiseerd. En de ervaring van Arjan Mul, adviseur bij Stroke! Horeca Automatisering en importeur van unTill®, is dat De Kleijne hiermee geen uitzondering is. Stroke! was 16 jaar geleden het eerste bedrijf dat met een draadloos bestelsysteem op de markt kwam, op basis van PLU-codes. Daar heeft De Kleijne zijn eerste ervaring mee opgedaan toen hij in 1999 startte als seizoen horecaondernemer. "Dat had als nadeel dat het personeel alle codes uit hun hoofd moesten leren, waardoor fouten snel gemaakt konden worden. Ook even snel een nieuw oproepkracht inzetten, was niet mogelijk. Vrij snel hebben we toen de overstap naar unTill® gemaakt, tot zeer grote tevredenheid. Met 6 zeer gebruiksvriendelijke handterminals en twee kassa's, met daaraan een backoffice systeem gekoppeld, hebben we een sluitend horeca automatiseringssysteem dat ons in staat stelt het bedrijf eenvoudig en efficiënt aan te sturen".
Meer omzet en hoge servicegraad

In wezen praat je in onze tak van sport maar over 21 piekdagen in het seizoen. Maar dan moet je er óók staan, met je vaste personeel en al je oproepkrachten. Dat kan alleen door te ‘stampen' en dan zijn de draadloze bestelterminals van unTill® onmisbaar.

Zij zijn snel en zeer gemakkelijk te bedienen waardoor de inwerktijd minimaal is. Hoog gekwalificeerd en dus duur personeel is niet nodig. Fouten kunnen er niet meer gemaakt worden en dat voorkomt stress. Bij de medewerkers in de bediening maar evenzeer in de keuken. De servicegraad is hoog; de bediening is altijd in de buurt en voordat de klant het realiseert staat zijn bestelling al op tafel. Het grote voordeel is verder dat er sneller gerouleerd kan worden per tafel en er een hogere omzet per tijdseenheid wordt gerealiseerd. Het aardige van deze handterminals is ook dat je als klant de inhoud van het softwarepakket zelf kan samenstellen. Onze ervaring uit de praktijk wordt weer verwerkt in nieuwe updates waardoor het aansluit op de praktische werkelijkheid." Arjan Mul voegt er aan toe: ,,Inmiddels beschikken we ook over de snelste draadloze bestelterminals die het minst aantal handelingen vereist".

Managementtool
Gekoppeld aan de back office heeft de Kleijne een belangrijk managementtool in handen. "Er is inzicht in omzet en brutomarge, welke producten hardlopers of juist niet zijn, de btw-afdracht is tot op de komma correct en ga zo maar door. Op elk gewenst moment is er inzicht in de bezetting en daar kan direct op gestuurd worden. De kassa's hebben een tijdregistratiesysteem; ieder personeelslid logt bij binnenkomst in en uit als zij naar huis gaan. Inmiddels is er een personeelsplanning systeem aan het systeem gekoppeld waardoor het plannen nog weer gemakkelijker wordt. Dat is trouwens ook een groot voordeel: unTill® is compatibel met diverse andere pakketten waardoor je nog optimaler gebruik kunt maken van de vele mogelijkheden die dit horeca-automatiseringssysteem je als ondernemer biedt."

LEES MEER REFERENTIES VAN UNTILL GEBRUIKERS

 

Het Strandhuis Wijk aan Zee
Zwaanstraat 12
1949 BC  WIJK AAN ZEE
T: 0251-374405

I:
http://www.het-strandhuis.nl/

http://www.stroke-horeca.nl/uploads/images/pagina/strandhuis-243x293.jpg

Demo's

  • Bekijk hier demo’s van de
    diverse kassa oplossingen.

Downloads

  • Hier vind u brochures van
    verschillende producten.

Aanvragen