Case: Bij seizoensgebonden producten of drukte geeft de keuken / barmanager aan welke producten nog op voorraad zijn. Het gebeurt regelmatig dat niet duidelijk genoeg gecommuniceerd wat de status van de voorraad is, waardoor een bedieningsmedewerker de gast moet inlichten dat zijn bestelde product niet meer voorradig is. Dit kan onprofessioneel en onvriendelijk overkomen op de gast.

unTill heeft deze problematiek volledig opgelost met de functie "Dag- of stockvoorraad"; een unieke combinatie van overzichtelijkheid en gebruikersvriendelijkheid.
Het doel van deze functie is het inzichtelijk maken van de voorraad producten die op dat moment nog verkocht kunnen worden.   

In unTill zijn er een aantal manieren voor het gebruik van een dagvoorraad. Ook zijn er een aantal voordelen op te noemen voor het gebruik van een dagvoorraad.

Dag / Stockvoorraad
De functie dagvoorraad kun u op 2 verschillende manieren gebruiken; namelijk als dag- of stockvoorraad.

Dagvoorraad
Bij het gebruiken van de functie dagvoorraad vult u alleen de dagvoorraad in van een product op die desbetreffende dag in unTill®. Naarmate de dag vordert zal de voorraad slinken en dit wordt  weergeven in unTill®. De kelner ziet duidelijk en overzichtelijk hoeveel hij van dit product nog kan verkopen. Doordat hij dit ziet zal er geen miscommunicatie ontstaan tussen hem en de gast. Deze functie draagt bij aan de professionaliteit en het serviceniveau van uw zaak.

Stockvoorraad
Bij het gebruiken van de dagvoorraad als stockvoorraad vult u de aantallen van een product in dat u inkoopt voor bijvoorbeeld één week. Als het product onder een bepaald niveau komt, dan weet u dat u moet bijvullen of moet inkopen. Op deze manier kunt u de aantallen van uw producten simpel bijhouden.
Let op deze functie dient als stockvoorraad en is geen voorraadbeheer!

Voordelen gebruik van Dag / Stockvoorraad
Er zijn een aantal voordelen voor het gebruiken van de functie dagvoorraad namelijk:

- Altijd inzichtelijk en duidelijk wat u dagvoorraad is tijdens een bepaalde dag
- Geen miscommunicatie met de gast waardoor uw serviceniveau gehandhaafd blijft
- Geen miscommunicatie met uw medewerkers. Uw medewerkers weten wat zij nog kunnen verkopen waardoor u minder hoeft aan te sturen
- Dagvoorraad kunt u ook gebruiken als een stockvoorraad

Samenvattend:
unTill biedt een overzichtelijke en gebruiksvriendelijke manier voor het gebruiken van een dagvoorraad.

Meer Tips & Tricks >>>